Izveštaj sa 2. WUKF Prvenstva Evrope za decu, kadete i juniore i 3. WUKF internacionalnog Open turnira za seniore

Karate reprezentacija Karate Unije Srbije – KUS, se upravo vratila iz Mađarske sa 2. WUKF Prvenstva Evrope za decu, kadete i juniore. Prvenstvo je održano u Đer-u od 5.-9. oktobra gde je učestvovalo 1.525 učesnika iz 24 zemlje iz Evrope.

Delegaciju KUS, koja je brojala 70 takmičara, 6 sudija i 7 trenera, je predvodio pretsednik Prof. Dušan Dačić i sekretar Mladen Budimirović. Nastup naših takmičara je bio veoma uspešan sa osvojenih 25 medalja: 7 zlatnih, 1 srebrnom i 17 bronzanih medalja. Ovaj rezultat svrstava reprezentaciju KUS u sam vrh evropskih zemalja po kvalitetu. Rezultati su dati u prilogu.

Na prvenstvu je uzelo učešća 1525 učesnika iz 24 zemlje i 41 federacije. Ukupno je bilo 893 nastupa u katama pojedinačno, 997 nastupa u borbama pojedinačno i 120 ekipnih nastupa u katama i borbama. Pored samih takmičara, na prvenstvu je bilo ukupno 90 sudija i 100 trenera.

Pre samog prvenstva, održan je kongres WUKF gde je predesednik KUS, Prof.
Dušan Dačić, ispred Gradske uprave za sport i omladinu izvršio prezentaciju grada Novog Sada, kao budućeg domaćina svetskog prvenstva za decu, kadete i juniore koje se održava od 10. do 14. oktobra 2012.godine. Novi Sad je još jednom dobio punu podršku od strane svih učesnika kongresa a svoje učešće je najavilo skoro 2500 takmičara sa oko150 sudija i 200 trenera.

U okviru samog Prvenstva održan je i sudijski seminar i seminar za trenere. Sudijski seminar je vodio Sever Kuku i na njemu je bilo 90 sudija, a od naših sudija na ovom seminaru su bili: Radić Mirjana, Raković Stanislav, Dačić Đorđe, Maričić Ljiljana, Kovač Andrija i Đorđević Branko.

Seminar za trenere je vodio Kristofer Pina, višestruki svetski prvak u borbama, učestvovalo je 100 trenera a od naših trenera su bili: Ordagić Milenko, Pejović Jovana, Kurtić Nebojša, Stoiljković Dragan, Stoiljković Jovica, Vinković Iva i Milovanović Milovan.